30.11.11

Journal 45 : wish(es)

Mood : confused


really. I asked something stupid to my friend. am i really that annoying? she even speechless. i know that every one doesn't like me. in brief.

i often seeing than speaking lately. i'm alone

and you know, he loves somebody. that girl who is better (in all things) than me.
i wish i could forget this feeling soon. and i wish i won't think of him frequently.

i have lotsa wishes.
one is, to graduate soon from high school ,continue my life to college. but i'm afraid to experience something new like working. i don't want to go out from my safe zone. even to wish for a rich, yet handsome, guy. wkwk. that's what the teacher told us.

29.11.11

Book Review : Infinitely Yours

you also can read my review here

Title : Infinitely Yours
Writer : Orizuka
Publisher : GagasMedia
Pages : 304 pages
Price : Rp47000
Rate : 5/5 stars

Reviewer comment : I'm in love with this book. <3 my favorite for this year.
I wrote it in Indonesian because the book is Indonesian edition :)



Semua hal berawal dari kebetulan. 
Rayan, Narayan Sadewa, sangat benci Korea, namun ia tetap harus pergi ke Korea karena ia harus menemui seseorang, mantan kekasih yang meninggalkannya setelah 10 tahun pacaran untuk mengambil beasiswa S2 di Korea. Seharusnya Rayan membeli tiket pulang pergi ke Korea, tetapi Alif, sahabatnya, malah salah membeli tiket tour Korea untuknya. 

Jingga, ia amat menyukai Korea, segala berbau Korea dan ia mengikuti tour Korea yang sudah pernah ia ikuti tahun sebelumnya demi menemui pangeran berkudanya, seorang pria Korea yang menjadi native guide di tour yang pernah ia ikuti, Yun Jae. 

Pertemuan keduanya dimulai ketika Rayan tidak sengaja menggilas PSP milik Jingga di bandara. Semua kebetulan terus terjadi dan keajaiban Korea memungkinkan segalanya. Di satu pihak merasakan hanya sebagai sebuah pelarian, di pihak lain merasakan keraguan akan memilih 2 pria yang membuat dadanya berdesir, pertama kalinya, dan yang selalu ia kagumi. 




Walaupun banyak kebetulan yang terjadi, menurut saya, Orizuka menceritakannya begitu natural sehingga tidak mengesankan semua disengaja kebetulan. Cerita mengenai liburan tour singkat 10 hari ini membuat saya terus merasa penasaran akan kejadian apa yang akan terjadi di halaman selanjutnya.

Perkembangan tiap karakter berurutan dan saya paling suka dengan Rayan, si cowok kaku, galak, sinis, tapi ganteng itu menyihir saya dengan sikap malu-malunya membuat saya 'aaaa, saya suka banget sama sikap ini, manis bangetttt~ seperti tsundere-di luar kelihatan cool dan galak namun dalamnya itu baik dan cute-'

Banyak penggunaan bahasa Korea disini. Saya harus dibantu sama footnote-footnote-nyaaa. ribet tapi asik, jadi belajar bahasa baru.

Rayan itu mirip saya kalau soal nasionalisme. Apa yang pernah saya katakan ke teman saya maupun saya bicara sendiri. Baca sendiri di dalamnya yaa. hehehe. 



Buku ini ga rugi buat dikoleksi, apalagi kalo kalian adalah pecinta Korea~ yah, mungkin novel ini seperti semacam simulasi kamu jalan-jalan ke Korea (walaupun belum pergi beneran), at least you know some things about Korea. :)


Saya baca buku ini udah lebih dari 5 kali. Saya tuh gemessss banget sama hubungan Rayan-Jingga yang ga jelas mau dibawa kemana oleh Rayan meskipun Jingga sudah memberikan 'sinyal' untuk in relationship. Rayan itu suka membuat asumsi sendiri yang membuat dia mundur duluan saat Yun Jae 'menggertak'nya.
Sekian review saya. mungkin harus dibaca berulang kali biar bisa bikin review yang bagus. :))

PS : uniknya, Orizuka menggunakan judul lagu sebagai judul babnya. Bisa sebagai playlist sambil baca sambil denger :))

PS 2 : saya penasaran sama golongan darah Rayan, apa bener golongan darahnya A seperti yg dikatakan Jingga? Who knows.



PS 3 : udah ditanyakan sama kak @authorizuka (akun resmi Orizuka), katanya emang bener si Rayan golongan darahnya A! :D


PS 4 : semoga buku ini dibuat FILM-nya! saya ga sabar buat nontonnya! I expect the film would be great as the novel! novel poconggg aja bisa dibuat film (yg saya ga tau dimana sih letak lucu dari novel itu-maaf no offense, that's my own opinion, apalagi novel yg super cute, romantis dan ngegemesin ini? hahaha. semoga tar casting beneran dapet aktor yg mirip Kang Ho Dong + Bae Yong Jun buat jadi Rayan. :D




review ini digubah secukupnya. :D it's quite different from the original review in goodreads.

Journal 44 : I'm so annoying

Mood : feel sorry
Listen to : Brown Eyed Girls - Sixth Sense


well, I felt sorry to my friends. really, i didn't mean it. i didn't mean to say that to show off or in a sarcasm way. just want to say it. sometimes, i know that my mouth act first than my head. i'm really sorry. wish she read this post. >.<

and I know that lately i'm being so annoying. to be talkative. and i'm trying to be a quiet person. hope they won't hate me again. aaaa. life is so difficult lately. :(

i always wish for simple thing, but why God haven't made it come true? it's simple, i want everybody be friend with me. i wish i didn't hurt them from my words or else.

aaaaaaaaa. i don't know i don't know. :((

27.11.11

Journal 43 : Happy birthday to me~

Happy Birthday to me~

Holaaaa. Today is special. It's my birthday~ hohoo. I'm 17th nowww~
Well, I don't celebrate it so I just celebrate it in my blog.~ hehehe
well, I never think that time would pass so fast till I got 17 now. :D
So many well. hehehe
but really, everyone forget about my birthday. even my family :( *sad*
but it's okay~ I'll celebrate it by myself. hoho.
but thanks to Ray-Uki-Senpai and Ce Sinchan for the congratulations. Hoho
and thanks to God for giving me such a long time to live (buat umur yang panjang sampai skarang). I'm very grateful now. :)
you know what? today , many people have their birthday. haha. Well, Happy Birthday to you who celebrate it today :D Let's have party!

Except, to realize, that today is my birthday, today is as usual, having breakfast, go to temple (?) to pray, finishing homework. duhhh. boring!

I checked again my photos CD. arghhhh. that photographer must be changed unless he really wanted to be fired! My face is so strange! it's worse than the picture I took by myself.! maybe I should be a photographer someday! I want to re-take my school photo!!!

yeah yeah. again, happy birthday to me :D
It would be a pleasure if you want to send me some gifts! I want novels and comics (don't ask!)

PS : no, I'm wrong, my mom did it on purpose. she pretended to forget but because of my lil brother, mo had to tell me. LOL.

25.11.11

Journal 42 : ngga semua orang baik itu baik

Mood : baddddddddddddddd
Listen to : Gumiho's Theme -Fox Rain- My Girlfriend is Gumiho OST


Tahukah Anda bahwa kebenaran itu lebih menyakitkan daripada kebohongan? Oke, saya lebih suka kebenaran yg pahit daripada kebohongan yg manis, karena ujung-ujungnya sama-sama menjadi pahit juga. Jadi lebih baik mengecap pahit itu terlebih dahulu, lalu memprosesnya dan beradaptasi dengan rasa pahit itu daripada dikejutkan dari rasa manis ke rasa pahit!

Ya! Saya mendapat berita ga mengenakkan dari adik saya. Teman adik saya ini mengatai adik saya tapi make ngatain saya juga. Apa reaksi Anda ketika mendengar ini? Adik saya marah-marah sama temannya (yang untungnya cowo, tapi cukup nyenyes) karena mengatakan hal yg ga ada benernya. Tapi, temennya ini membela diri bahwa ia mendengar dari seorang teman saya yang mengatakan bahwa saya itu nyenyes, cerewet, dsb. Ya ampun, saya ga menyangka bahwa teman saya (yg saya anggap teman baik) mengatakan hal demikian di hadapan orang lain tetapi tidak to the point ke hadapan saya.Oke, semua orang punya alasan tersendiri untuk tidak berkata jujur atau bohong, tapi entah mengapa itu cukup mengejutkan saya, semenjak kami hanya teman biasa dan memang saya akui bahwa saya cukup talkative tapi saya tidak membuat orang lain merasa tidak nyaman terhadap saya. Saya tahu untuk membatasi apa yang harus saya keluarkan dari mulut saya, tapi ya, karena saya menganggap dia teman baik, saya memang behave seperti saya yang biasanya.

Ya, dan orang baik pun ngga selamanya baik. Mereka bisa mengatakan sesuatu di belakang Anda, dan lebih menyakitkan jika Anda mengetahui hal ini dari orang lain yang mendengarnya dari orang lain (ga ngerti kan? Sama, saya juga ga ngerti). Dan mungkin cerita saya ini agak membingungkan karena kurang jelas. Saya tidak bisa mengungkapkan secara gamblang mengapa saya tidak menceritakan semua dengan terbuka.

Mungkin karena saya tahu bahwa saya cerewet, saya menjadikan blog sebagai pelampiasan saya untuk 'berbicara'. Kalau bisa secerewet mungkin, tapi saya ingin menetapkan batasan juga. Ada banyak hal yang tidak bisa dikatakan seseorang mengenai hidupnya, mereka punya alasan tersendiri untuk itu.

23.11.11

Hujan yang Tak Kunjung Datang

Hujan tak kunjung datang
meninggalkan jejak debu
sepanjang jalan

Hujan tak kunjung datang
di tengah kegersangan hati
akankah ada mata air?

Hujan tak kunjung datang
mengingat terik matahari
tak kunjung mereda

Hujan tak kunjung datang
Apa aku masih harus terus menanti?

Journal 41 : Twitter! (Gombal!)

Mood : Laughing Out Loud!


hahahaha. gila. saya uda gila akut. Makin lihai saja saya dalam meramu kata2 menjadi kata yg GOMBAL!
wkwk.

@jes_chan oh,, aq kn tersesat di hatimu, makanya aq gk keliatan.. lho??! haha :p
@thaEthaa hahaha. masa sih? padahal di hatiku ga ada lorong2. hanya ada 1 jalan menuju hatiku, dan itu buat kamu seorang. #eleee


saya sangat terkejut dengan apa yg saya ketikkan ke teman saya (look at the largest one). apa saya berbakat jadi seorang penulis puisi ntar? apakah saya juga berbakat sebagai penggombal sejati? hahaha. kita lihat saja nanti! LOL

22.11.11

Mencintai Kamu

Mencintai kamu seperti bernapas
sulit rasanya tuk berhenti*

Mencintai kamu dengan segenap kesalahanku
karena denganmu, semua terasa benar*

Mencintai kamu takkan sesulit ini
jika cintamu belum terbagi kepada yang lain

Mencintai kamu bagai air
kadang tenang, kadang beriak
membuatku bimbang

Mencintai kamu dengan segenap hatiku
agar kau pun mencintaiku dengan segenap hatimu

PS : * inspired by Andrei Aksana - Mencintaimu Pagi, Siang, Malam. but I don't copy it originally, I just remember bagaimana kata2 dalam bukunya saja. Sisa puisinya? saya sambung2 saja pakai imajinasi sendiri. hehehe.

21.11.11

Journal 40

Kau tahu apa yang paling kutakutkan?
Jatuh cinta
Jika aku jatuh cinta, aku takkan pernah bisa bangun
dan aku takut kau takkan pernah menolongku
yang pada akhirnya aku semakin lemas tak berdaya
luka yang telah tertoreh
dan semakin lemas aku
berakhir dengan kekosongan
hingga akhirnya aku takut tuk mengisinya lagi
karena hanya akan kembali menjadi kosong

20.11.11

Journal 39 : It has been a long time.

Mood : boredddd :((
Listen to : Selena Gomez - Tell Me Something I Don't Know (yeah, I even don't know what's going on now)


It has been a long time since I made this kind of journal. it has reached 39 journal that actually I supposed to write it every day but I just made it when I can. so here I am in this odd number say "it has been a long time"

yeah. last Saturday (11/19) I watched SEA GAMES 2011 - Synchronized swimming in Jakabaring Aquatic Stadium. It was hot and nothing we can do except looking for a seat and ya know, we're all in time, because it'd be started at 12.00 a.m, and we arrived at 10 a.m. yeah, but the stadium was full before the match had started. and we were out at 12 a.m (when the match started), but we waited for regretfulness. we didn't know that our bus would leave us alone and we waited for 4 hours to get back home. well, it seemed that the bus came but we all refused because we had called our parents to pick us up and we couldn't canceled it. so wait under the sun which is so hotttttttttt on that day. meet a foreigner from German. he's a technical official in water-ski, and some of us took photos with him, but I didn't because I don't have any camera and they are too egoist! they asked me to take their photos but when I asked them back, they just "bah" "cuih". oh gosh, remind me not to be friend with them again!

butttt , i don't mind about it right now. what I should mind about right now is those assignment. gosh, I don't think that my teacher won't angry to us because we always cancel to submit it. and I should finish it if I want to relax!

well, tomorrow is Monday and no problem, we have holiday till Tuesday. thanks to SEA GAMES for all the holiday. at least I could finish all things and have fun! really want to watch Closing Ceremony of SEA GAMES later on Tuesday, but I think my mom won't permit me. :(

18.11.11

Journal 38 : yeahh. I must...

Mood : broken heart. (?) (kinda)
Listen to : it's shuffle! 양요섭 - 그 사람을 아껴요


aaa. the song is really... make me feel sad. uhhh. I know that I can't cry, I don't know why.
Today has proved what I have waited for. aaa. I know. I know.

aku pikir orang patah hati itu bakal nangis-nangis. tapi kenapa saya tidak? apa saya tidak menyukai dia? mungkin ya, mungkin tidak. ahhh. anggap saja lewat. consider him as friend. as classmate. dan saya juga nyadar kok, kalau saya memang bukan tipe cewe cantik yg akan dilihat cowo seperti dia, dan saya tahu gadisnya itu memang lebih dari saya (walaupun saya masih lebih baik dalam urusan pelajaran) *bangga sdikit dong* hehehe. garing banget ya saya.

mungkin sebaiknya saya tidak banyak berharap
karena seperti yg dikatakan
terkadang harapan itu melambungkanmu hingga ke angkasa, melayang
tapi hidup menghempaskanmu bagai gravitasi , memaksamu jatuh dan merasakan sakit.

jadi sebaiknya saya berhenti berharap untuk sesuatu yg saya tahu tidak mungkin bagi saya, hidup sebaik mungkin, belajar yg benar, cari pekerjaan, hidup mapan. itu lebih baik.

17.11.11

Journal 37 : I...I must forget it...

Mood : galauuuu
Listen to : SNSD/Girls' Generation-The Boys


wow, blogger has new color. it's blue!

aaa. I want to tell sth about the night before. duh, why did I dream about him? I think, I just consider him as a classmate. but now, I don't know how to act while he also sits beside my friend!!
I can't act normally/naturally, or whatever, and I'm afraid to lose words when I'm with him.

and this thing came. one of the girls said that "aaa, kau ni, kasih ke dia, ke dia, ke dia (aku)". oh no. aku langsung menyangkal bgtu saja, and I can't see his face. but I think he has no feeling to me or others, but I don't know about the others. this guy is just too hideous (?). I even can't read what he thought about.

yaaa. tomorrow have history test. wish me luck. and saturday , everyone said that we're gonna watch SEA GAMES at Jakabaring, Palembang. uhhh, the transport, so sure, is too expensive. even the tickets, we don't know how much it cost.

uhhh, i must stop dreaming of something impossible and I must study right now! byeeee~
*oh, no, my parents are back!*

15.11.11

Review Books

hmm. actually I really want to make some review books in this blog. but unfortunately , I think as my previous review about movie (which doesn't long last at all), I will make some if I really want.

ciaossu.
sacchan


PS : what the h*ll is writing task? I even don't have anything to share in 15o words more about advertisements production since I haven't worked yet!
PS 2 : yes!!! the history test was canceled! it's changed to this Friday. at least my burden become less than before. :) and yeah, tomorrow will have computer practical test. wish me luck! *I always ask people to wish me luck . duhhh*

Journal 36 : Nervous!!

Mood : fiuhhhh~
Listen to : I forget what song I just sang!


yeah, you know! I got this feeling just a few minutes ago, before I pressed that button "post"! ugggghhhh, I feel release *?*. something like that. hahaha

oh nooooo, this week is HELL! got a test every day in every subject. just what the h*ll is that!
I can't read those books of mine , just delivered on my hand... >.<
but I have to wait till next week, at the SEA GAMES closing ceremony (we have 2 days holiday for it) and I can read them. I'll keep them till the time. I'll get what I've been waiting for if I wait patiently. >.<

yeah yeah, don't remind me! I have lotsa assignment to do so I should off right now. though I really want to online for moreeeee longgggg time. hihihi...

and guess what (What??!! you should off!) I'll face my semester exam in this 2 weeks. wish me luck! on Dec 5! :(())

8.11.11

Journal 35 : It's SEA GAMES!

Mood : Happy~
Listen to : Maaya Sakamoto-Triangular


yeay~ lately I'm so happy since last time I watched 'Lie to Me' which was starred by Yoon Eun Hye! well, I love her acting and in this film, her acting is good. I like it but it seems to much look like Princess Hours, which she played as the main actress in it, and the role is kinda same. use necklace or ring to accept the proposal. I think the director seems influent by Princess Hours :|
but still. I love her acting. I felt emotionally when watching the drama. aaaa. I really wanna work in tourism!

andddd. finally, it's SEA GAMES! we will have holiday for 3 days, but it's okay! it's more than enough! at least I could rest and relax, forget about the assignment because I'll finish it all tonight! so I could sleep along the day~ :D oh heaven~

oh, I have planned what I'm gonna do in holiday. maybe karaoke *this one, I was just asked by my friends, but they doesn't know if the road will be blocked or not*, and I'm gonna read those novels and comics I was just bought, waiting for it arrives in my house :D
watching those dramas I haven't finished from last June. hehehe.

playing Coco Girl really reminds me about the Japanese game I've played before, but my account was deleted because it against their rule. dunno, I just forget it. one I remember is I cursed that game. wkwkk. so bad, better not to copy it. :P

Now, time to stop playing and start the work!

5.11.11

Journal 34 : Sometimes what we need is time...

Mood : desperately.
Listen to : the sound of my computer. hnggggg...~


yaa. sometimes what we need is time. but just regret it that we just have 24 hours that most of them we use it for school more than 12 hours and sleep for just 8 hours. duhh. i don't think the rest of it I could use it to finish those tasks.

and yeahh, I need longer time to think over my decision. everything becomes so unstable. i don't know what path should I take. i wanna take psychology, but realize I wanna take hospitality, and suddenly change to tourism. i think tourism has everything what I want. history, meeting people, language, culture, and else. but, my mom still not sure. ah, I think I should take what my mom wanted. she really wants me to take accounting or business, but I don't want to. It's really boring when I took economic and accounting for 3 years and should learn it for 3 years more? No way! that will be dead boring! so I want to try something new!

jika jurusan itu ada, walaupun sedikit peminat, pasti ada lowongan kerja, untuk kita, sekecil apapun peluangnya, juga asal kita berusaha to take that chance!

PS : rasa-rasanya judul post ini ga sesuai dengan isinya. ah sudahlah, keren juga judulnya. hihi